هیدروآساب

پمپ های کارتریجی

هیدرولیک پنوماتیک

پمپ کاتریجی چیست؟ پمپ هیدرولیک کارتریجی در واقع نام های دیگری هم دارد و افراد به اسامی متفاوت آن را میشناسند. پمپ هیدرولیک کارتریجی به نام پمپ پره ای هیدرولیک و پمپ تیغه ای نیز شناخته می شود.

معمولا از پمپ هیدرولیک کارتریجی ها در سیستم های هیدرولیک صنعتی و راهسازی بسیار استفاده میشود.همانطور که میتوانید حدس بزنید از پمپ هیدرولیک کارتریجی در ساخت و ساز ها کمک گرفته میشود.پس به عنوان پمپ هیدرولیک کارتریجی یکی از پر استفاده ترین پمپ ها در سیستم های هیدرولیک صنعتی و راهسازی به شمار می روند. پمپ هیدرولیک کارتریجی از اجزا و قطعات خاصی تشکیل شده اند که بر روی قدرت آن ها هم بسیار تاثیر گذار است.

اجزای اصلی پمپ کارتریجی شامل روتور و تیغه ها (کارتریج پمپ) و پوسته می باشد و دبی خروجی آنها با واحد گالن/دقیقه بیان می شود.پمپ هیدرولیک کارتریجی انواع مختلفی دارند و بسیاری از شرکت ها برندهای مختلفی را طراحی و ساخته اند، اما معروف ترین برندهای پمپ هیدرولیک کارتریجی که در ساخت و ساز بسیار کاربردی تر هستند را در ادامه معرفی خواهیم کرد

معروفترین برندهای پمپ کارتریجی

1- پمپ کارتریجی ویکرز

2- پمپ کارتریجی صنایع هیدرولیک ایران (پمپ مشهد)

3- پمپ کارتریجی دِنیسون ساخت فرانسه

4- پمپ کارتریجی ولجان محصول کشور هند

5- پمپ کارتریجی HOF محصول کشور تایلند

 

زمانی که قصد خرید وسیله و یا ابزاری را می کنید باید با تمامی اجزا و کاربرد آن آشنا باشید تا بتوانید به واسطه دانش و آگاهی که از اجناس مختلفش دارید بهترین گزینه را خریداری کنید. بار ها پیش آمده است که افراد قیمت پمپ هیدرولیک کارتریجی را نمیدانستند و اطلاعات کاملی از پمپ کارتریجی نداشته اند و به همین دلیل هنگام خرید نکاتی را بررسی نکرده اند.

 

اما نگران نباشید چرا که در ادامه در مورد قیمت پمپ هیدرولیک کارتریجی پره ای بحث می کنیم و لیست قیمت کارتریج پمپ هیدرولیک را در اختیار شما قرار خواهیم داد، همچنین در مورد مهمترین نکات هنگام خرید پمپ کارتریجی بحث خواهیم نمود.

 

مواردی که مورد بررسی قرار می گیرند عبارت اند از:

 

  • پمپ هیدرولیک پره ای (کارتریجی) چیست؟
  • طرز کار پمپ هیدرولیک پره ای
  • مزایای پمپ هیدرولیک کارتریجی
  • انواع پمپ هیدرولیک کارتریجی(پره ای)
  • پمپ هیدرولیک پره ای جابجایی مثبت
  • پمپ هیدرولیک پره ای جابجایی متغیر (دبی متغیر)
  • انواع برند های پمپ هیدرولیک کارتریجی
  • تعمیر پمپ هیدرولیک پره ای (تعمیر پمپ کارتریجی)
  • قیمت پمپ هیدرولیک پره ای

پمپ هیدرولیک پره ای (کارتریجی) چیست؟ 

پمپ هیدرولیک کارتریجی در واقع همان پمپ هیدرولیک پره ای است و دو اسم دارد. شاید برخی افراد ان را به اسم پمپ هیدرولیک کارتریجی بشناسند و برخی دیگر به اسم پمپ هیدرولیک پره ای، اما نکته ای که وجود دارد این است که این پمپ ها از دسته و گروه پمپ هیدرولیک ها هستند و در طراحی این پمپ ها پره هایی در نظر گرفته شده است که به ترتیبی بر شکاف هایی در اطراف شفت گردان پمپ نصب می‌ شوند.به منظور پاسخ دادن به سوال “کارتریج پمپ چیست” در واقع قرار است به موضوع حضور همین پره ها اشاره داشته باشیم.

 پره ‌هایی که در قسمت فوق در طراحی و ساخت پمپ هیدرولیک پره ای توضیح دادیم در واقع قابلیت لغزش بر جای خود را دارند و همراه با قانون گریز از مرکز می ‌توانند در فضایی که برای آنها تعریف شده است، جا به جا شوند. جا به جایی این پره ‌ها در هر سیکل کاری پمپ هیدرولیک پره ای قابلیت مکش سیال را در فضای داخل پمپ ایجاد کرده و در نهایت همراه با هر پره مقداری از سیال در سمت ورودی برداشته شده و در سوی خروجی با قدرت و فشاری بالا خارج خواهد شد.

در پمپ تیغه ای به مانند هر پمپ دیگری لازم است تا از مولد هایی برای گردش شفت گردان دستگاه پمپ هیدرولیک پره ای استفاده کنیم.ایده قرارگیری پره ها در شیار های تعبیه شده در شفت گردان، ماهیت مکش بالایی را برای پمپ روغن کارتریجی فراهم آورده است. در طراحی یک پمپ تیغه ای، ایده بسیار ساده ‌ای حاکم است. یک محفظه نامتقارن شفتی با حضور پره هایی لغزان و متقارن در آن با سرعت بالا به گردش در می ‌آید.

 در نتیجه وضعیت نامتقارن محفظه در قسمتی از سیکل کاری، پره ‌ها را به داخل شیار های تعبیه شده بر بدنه شفت پمپ هیدرولیک پره ای عقب می ‌راند و در قسمتی دیگر آزادی فضای ایجاد شده با حضور قانون گریز از مرکز باعث لغزش به سمت خارج پره‌ های پمپ هیدرولیک پره ای خواهد شد.

طرز کار پمپ هیدرولیک پره ای (نحوه کار پمپ پره ای) 

نحوه کاربرد این پمپ های هیدرولیک پره ای بسیارمهم است که در ادامه طرز کارشان را توضیح خواهیم داد.پمپ هیدرولیک پره ای از دسته پمپ ها با طراحی نسبتاً ساده‌ ای است. این سادگی باعث شده تا درک کارکرد آن و در ادامه مراحل تعمیرات و نگهداری از آن به مراتب ساده تر از بسیاری از پمپ های پیچیده تر باشد.

در تشریح طرز کار پمپ هیدرولیک پره ای باید از قسمت مولد مراحل آغاز سیکل های کاری پمپ را شروع کنیم. قسمتی که یک موتور الکتریکی و یا هر موتور دیگری قرار است تا شفت اصلی پمپ هیدرولیک پره ای را به گردش اندازد.

در آن سوی شفت، در داخل فضای پمپ شاهد پره هایی هستیم که به فواصل کم با تعداد زیاد به شکلی که می توانند بر شیاری در داخل بدنه شفت اصلی پمپ بلغزند، هستیم.در طراحی معمول جهت حرکت دورانی، پره های پمپ هیدرولیک پره ای به صورت ساعتگرد در نظر گرفته شده و همراه با قابلیت گریز از مرکز تمایل آنها به سمت خارج از محل استقرار می باشد.

برای آنکه بتوانند این قابلیت خارج شدن پره ها از داخل شیار های شفت را فراهم کنند، فاصله ‌ای بین بادامکی و شفت گردان وجود دارد. در حین گذر پره ها از قسمت ورودی پمپ زمانی که قرار است مقداری از سیال را برداشته و با خود ببرند، فاصله بین بادامکی زیاد شده و به این ترتیب مقدار حجم سیال همراه با فشار بالاتر روانه قسمت خروجی خواهد شد.

در نیمه دوم حرکت گردش شفت در سیکل کاری پمپ هیدرولیک پره ای، زمانی که قرار است هر پره سیال را در خروجی پمپ تحویل دهد، فاصله پره ها با سطح رینگ در شکل بادامکی آن کم شده و با کاهش حجم، مقدار فشار سیال توأم با تراکم آن بالا خواهد رفت.

در نتیجه سیال با فشار بالاتری در قسمت خروجی ظاهر خواهد شد. در هر دور از گردش شفت پمپ هیدرولیک پره ای، هر یک از پره ها در حال لغزش به سمت خارج با نیروی گریز از مرکز و در امتداد آن لغزش به سمت داخل تحت فشار محفظه تنگ شده هستند.این پره ها در هر بار انجام این فرایند مقداری از سیال را با خود برداشته، متراکم کرده و در نهایت با فشار بالا در سمت خروجی پمپ تحویل خواهند داد.

مزایای پمپ هیدرولیک کارتریجی 

حال شاید از خودتان بپرسید که مزیت استفاده از این پمپ هیدرولیک کارتریجی چیست؟ حتما این موضوع را میدانید که تنوع در هر کالایی دست مشتری را باز گذاشته و انتخاب های فراوانی در اختیار مشتری قرار میدهد. یکی از مزیت های پمپ هیدرولیک کارتریجی همین است که تنوع نسبتاً بالایی در طراحی انواع پمپ های هیدرولیکی وجود دارد. هر یک از این پمپ ها برای تامین نیاز خاصی طراحی شده و مورد استفاده قرار می ‌گیرند پس به همین خاطر، می ‌توان نیاز به تأمین اهداف از پیش تعریف شده را به عنوان بزرگترین مزیت های طراحی در هر پمپ هیدرولیک در نظر گرفت.

مانند مزایای پمپ هیدرولیک کارتریجی که بیشتر متوجه شرایط مناسب در تامین اهداف پمپاژ در سیالات گوناگون می باشد. پمپ کارتریجی توانایی بالایی در کار با سیستم های تحت فشار بالا دارد. وجود تعداد بالای پره ها در کنار ماهیت فشرده سازی سیال در لحظه خروج آن از پمپ باعث خلق فشار کاری بالایی در عملکرد نهایی پمپ کارتریجی شده است.

البته پمپ های متعددی در طرح ‌های گوناگون دیگری نیز می توانند برای تامین اهداف سیستم های پرفشار مورد استفاده قرار گیرند؛اما کمتر پمپی می ‌تواند شرایط یکنواخت کاری در خروجی پمپ کارتریجی را تامین نماید.پمپ کارتریجی برای پمپاژ سیالات با سطح ویسکوزیته بالا مناسب است. احتمالاً می‌دانید که دو ایده کلی در طراحی انواع پمپ ها وجود دارد.

ایده اول که سعی در مکش سیال دارد و ایده دوم که سعی در برداشتن سیال خواهد داشت. ایده طراحی با قاعده مکش سیال برای سیالات با سطح ویسکوزیته بالا کارآیی ندارد.از این رو طیف گسترده ‌ای از پمپ ها، مانند تمام پمپ های پیستونی توانایی پمپاژ سیالات بسیار ویسکوز را نخواهند داشت. لذا تنها با ایده برداشتن سیال که نمونه ‌های پره ای شاخص‌ ترین انواع آنها هستند، می ‌توان سیالات بسیار ویسکوز را پمپاژ نمود.

بزرگترین مشکل پمپ های پره ای معمول در تامین فشار اندک آنها است. مشکلی که با طراحی پمپ پره ای با طرح کارتریجی مرتفع خواهد شد. پمپ پره ای کارتریجی بهترین ایده برای آن است که بخواهیم سیالات ویسکوز را با فشار بالایی پمپاژ کنیم.

برای پمپاژ سیالات با خاصیت سایندگی بالا مناسب هستند. اصولاً هر پمپی که کمترین برخورد با سیال را داشته باشد، در مواجهه با اثرات سایندگی سیال، بهترین شرایط کاری را تأمین خواهد کرد. ویژگی ای که در طراحی پمپ پره ای کارتریجی مشهود است.صدای تولید شده اندکی دارند. یکی از بزرگترین مزیت های پمپ هیدرولیک پره ای، کارکرد بسیار روان و آرام آن می باشد. این دست از پمپ‌ ها را می ‌توان در ردیف کم سر و صدا ترین پمپ های هیدرولیکی قرار داد.

انواع پمپ هیدرولیک کارتریجی(پره ای) 

ایده طراحی پمپ هیدرولیک پره ای با کمک پره ‌هایی که می ‌توانند سیالات را با فشار بالا پمپاژ کنند، در دو دسته بندی صورت می گیرد. پمپ هیدرولیک پره ای جابجایی مثبت در کنار پمپ هیدرولیک پره ای جابجایی متغیر (دبی متغیر). در ادامه با هر کدام از مدل پمپ های هیدرولیک پره ای آشنا خواهیم شد و توضیح کاملی از هر کدام را ارائه میدهیم.

پمپ هیدرولیک پره ای جابجایی مثبت 

پمپ های جابجایی مثبت، توانایی خلق انرژی بالای جنبشی در سیالات را دارند. در ایده کلی طراحی این مدل از پمپ ها، قرار است که سیال در حین حرکت، المان ‌های گردان و یا رفت و برگشتی پمپ ها، متراکم شده و در نهایت با افزایش قابلیت جنبشی، تحت فشار بالا در سمت خروجی پمپ تیغه ای به حرکت درآید.

از این رو می ‌توان ویژگی مشترکی در میان تمام پمپ های جابجایی مثبت در نظر گرفت. تقریباً همه آنها می توانند حجم کمی از سیال را تحت فشار بالا جابجا کنند. این درست در نقطه عکس پمپ های جنبشی است که قرار است حجم بالایی از سیال را تحت فشار اندک جابجا کرده باشند.در پمپ تیغه ای جابجایی مثبت، یک روتور با شکل نصب لنگ حضور دارد. پره های مستطیلی شکل در فواصل منظم حول این روتور لنگ قرار گرفته اند. تمام پره ها در داخل شکافی که تعبیه شده است، قابلیت حرکتی آزادانه دارند.

همراه با حرکت روتور لنگ و با اصل قانون گریز از مرکز، پره ها به سمت بیرون پرتاب شده و با کاهش فضای محفظه بادامکی شکل، دوباره به سر جای خود قرار می گیرند. در این بین زمانی که در حال طی کردن این جابجایی هستند، سیال را متراکم ساخته و آن را تحت فشار بالا پمپاژ خواهند کرد.

پمپ هیدرولیک پره ای جابجایی متغیر (دبی متغیر) 

در طرح ساخت پمپ روغن کارتریجی، موقعیت نامتقارن روتور در کنار رینگ است که در نهایت منجر به پمپاژ سیالات خواهد شد. در این موقعیت هر یک از پره ها مقدار مشخصی از سیال را برداشته، با طی متراکم سازی در فضای نامتقارن رینگ، در کنار روتور، آن را در سمت خروجی پمپ خارج خواهد ساخت.

در طرح مطرح شده، با یک جریان مشخص همراه با دبی ثابتی از سیال مواجه هستیم. اگر چه می توان با کاهش و یا افزایش سرعت گردش روتور مقدار دبی را تغییر داد؛ اما این اقدام باعث تغییرات سطح فشار سیال در قسمت خروجی پمپ نیز خواهد شد.

ایده بهتر برای تغییر سطح دبی با داشتن فشار ثابت در خروجی پمپ روغن کارتریجی آن است که بتوانیم موقعیت قرارگیری روتور در بطن رینگ را تغییر دهیم. این ایده منجر به خلق پمپ پره ای جابجایی متغیر (دبی متغیر) خواهد شد.

تشریحی بر ایده طراحی دبی متغیر پمپ های کارتریجی 

در یک پمپ هیدرولیک پره ای جابجایی مثبت ، رینگ و روتور در موقعیت متغیر از هم قرار دارند. حضور یک پیستون و یک فنر در قسمت خارجی رینگ می تواند این جابجایی ها را تامین کند.با تغییر موقعیت رینگ نسبت به روتور گردان مادامیکه سرعت چرخش روتور یکسان است، مقدار محفظه ی بادامکی شکل برای انتقال سیال توسط پره ها تغییر خواهد کرد. به این ترتیب با حجم متراکم سازی متغیری مواجه خواهیم شد که در نهایت باعث تغییرات سطح دبی سیال در خروجی پمپ خواهد شد.

این ایده برای زمانیکه می خواهیم کارکرد پمپ را در قبال تغییرات فشار خروجی تحت کنترل داشته باشیم، کارایی دارد. مثلا زمانیکه فشار در سمت خروجی پمپ در حال افزایش است، نیروی پیستون خارجی با هدف جبران سازی فشار اقدام به جابجایی موقعیت رینگ در قبال روتور خواهد کرد. به این ترتیب می توان میزان فضای متراکم سازی سیال را کاهش داد. در مقابل برای جبران سازی افت فشار حرکت برگشتی پیستون تحت تاثیر نیروی فنر قرار خواهد گرفت.

در این حالت اگر فشار صفر در خروجی پمپ داشته باشیم، حداکثر خروجی از مرکز در پمپ حاصل شده است. با این تعریف اگر فشار در قسمت خروجی پمپ تیغه ای در حال افزایش مداوم باشد با کاهش میزان خروج از مرکز موقعیت روتور به رینگ به سمت صفر، باعث قطع کامل جریان در خروجی پمپ خواهد شد.

در یک پمپ هیدرولیک پره ای جابجایی مثبت، رینگ و روتور در موقعیت متغیر از هم قرار دارند. حضور یک پیستون و یک فنر در قسمت خارجی رینگ می ‌تواند این جابجایی ‌ها را تامین نماید. با تغییر موقعیت رینگ نسبت به روتور گردان، مادامیکه سرعت چرخش روتور یکسان است، مقدار محفظه بادامکی شکل برای انتقال سیال توسط پره ها تغییر خواهد کرد.

به این ترتیب با حجم متراکم سازی متغیری مواجه خواهیم شد که در نهایت باعث تغییرات سطح دبی سیال در خروجی پمپ خواهد شد.این ایده برای زمانی که می ‌خواهیم کارکرد پمپ را در قبال تغییرات فشار خروجی تحت کنترل داشته باشیم، کارایی دارد.

مثلاً زمانی که فشار در سمت خروجی پمپ در حال افزایش است، نیروی پیستون خارجی با هدف جبران سازی فشار، اقدام به جابجایی موقعیت رینگ در قبال روتور خواهد کرد. به این ترتیب می‌ توان میزان فضای متراکم سازی سیال را کاهش داد.

در مقابل برای جبران سازی افت فشار، حرکت برگشتی پیستون تحت تأثیر نیروی فنر قرار خواهد گرفت. در این حالت اگر فشار صفر در خروجی پمپ داشته باشیم، حداکثر خروج از مرکز در پمپ حاصل شده است.پس، اگر فشار در قسمت خروجی پمپ در حال افزایش مداوم باشد، با کاهش میزان خروج از مرکز موقعیت روتور به رینگ به سمت صفر، باعث قطع کامل جریان در خروجی پمپ هیدرولیک پره ای خواهیم شد.

انواع برند های پمپ هیدرولیک کارتریجی 

همانطور که در قسمت فوق گفته شد، یکی از مزیت های پمپ هیدرولیک کارتریجی تنوع بسیار آن است، در اسن قسمت قصد داریم تا انواع برندهای پمپ هیدرولیک کارتریجی را مورد بررسی قرار دهیم. در ادامه میتوانید بهترین برند را با توضیحاتی که ارائه شده است انتخاب و خریداری کنید.

پمپ هیدرولیک کارتریجی در دسته پمپ ها با قابلیت کارایی بالا قرار دارد. طیف گسترده ‌ای از صنایع ریز و درشت در تکمیل انواع ماشین آلات تا سیستم های گوناگون می توانند از توانمندی‌ های بالای انواع پمپ هیدرولیک کارتریجی بهره ‌مند باشند.

 چنین سطح بالایی از مصرف، نیاز بازار های هدف را مشخص خواهد کرد. موضوعی که نگاه ویژه عمده تولیدکنندگان در عرصه تهیه پمپ های هیدرولیک کارتریجی را به سمت خود کشانده است.در حال حاضر برند های صاحب سبک تا گمنامی در عرصه تولید انواع پمپ هیدرولیک کارتریجی فعالیت می ‌کنند.

در این بین لازم است تا در مقام مصرف کننده این محصولات را از برند های صاحب سبکی داشته باشید. به هر حال اطمینان از طراحی تا کیفیت در ساخت مقدمه دستیابی به یک تجهیز توانمند است.با درک چنین رویکردی است که می خواهیم تا شما را با چند برند مطرح در عرصه تولید انواع پمپ هیدرولیک پره ای آشنا کنیم.

پمپ کارتریجی ویکرز: 

کارتریج پمپ هیدرولیک ویکرز از نمونه های کاملاً تخصصی در فضا های صنعتی با هدف تامین شرایط پرفشار در پمپاژ انواع سیالات در سیستم ‌های کنترل است. کارتریج پمپ هیدرولیک ویکرز از دسته پمپ های دبی ثابت است که دارای عملکردی با راندمان بالا در شرایط کاری با صدای بسیار کمی است. این پمپ از طراحی ساده و ایده آلی نیز بهره مند می باشد.

لذا در صورت خرابی مسیر تعمیر تقریباً ساده ای دارد و اصول سرویس و نگهداری از آن عاری از هر گونه پیچیدگی خاصی است. پمپ کارتریجی ویکرزدر نمونه های گوناگون با امکان شرایط متنوع در شیراز تولید شده است. البته بهتر است در هنگام خرید این نوع از پمپ در مشخصه هایی مانند سطح دبی، میزان تحمل فشار و… دقت لازم را داشته باشید.

پمپ پره ای یوکن: 

تامین شرایط کاری تحت فشار بالا و در عین حال سطح دبی انتقال بالای سیال اهمیت دارد. لذا چنانچه پمپی بتواند هر دو وجه ایده ‌آل را به شکل همزمان داشته باشد، مورد توجه قرار خواهد گرفت. پمپ پره ای یوکن از جمله نمونه‌ های سرآمد بازار است که می ‌تواند سیالات با هدف کنترل بازو های مکانیکی را تحت فشار بالا و البته سطح دبی معقولی تهیه نمایند.یوکن از جمله برند های خوشنام چینی است. این برند پمپ های پره ای خود را با توان تحمل فشار کاری تا ۲۱۰ بار تهیه می‌ کند.

 پمپ پره ای یوکن در تنوع گسترده از ظرفیت ۶ الی ۲۳۷ سی‌ سی طراحی شده است. ویژگی جذاب در طراحی این پمپ شرایط تعمیر و سرویس ساده و سریع آن است. به عنوان مثال چنانچه بخواهید قسمت کارتریج این پمپ را تعویض و یا سرویس کنید، می توانید بدون نیاز به باز کردن پمپ از بطن سیستم، آن را انجام دهید.

پمپ هیدرولیک کارتریجی دنیسون پارکر: 

پمپ هیدرولیک کارتریجی دنیسون پارکر از نمونه های کمتر شناخته شده اما بسیار باکیفیت بازار است. شاید موارد مصرف آن که مربوط به نصب در سیستم ‌های بسیار پرفشار می باشد، دلیل کمتر شناخته شدن آن باشد؛ اما بدون شک می توان پمپ هیدرولیک کارتریجی دنیسون پارکر را به عنوان باکیفیت ‌ترین نمونه از این دست پمپ ها در بازار داخلی ایران معرفی کرد.

پمپی با طراحی بدنه چدنی در کارکرد با راندمان بالا و صدای تولید شده بسیار اندک که می تواند از پس فشار کاری تا ۲۸۰ بار نیز برآید.پمپ هیدرولیک کارتریجی دنیسون پارکر محصول کشور فرانسه است و در طراحی های متنوع از سایز های 3 الی 85 گالن برخوردار می باشد.

تعمیر پمپ هیدرولیک پره ای (تعمیر پمپ کارتریجی) 

کارکرد پمپ هیدرولیک پره ای همراه با ظرافت بالایی در کنار هم قرار گرفتن قطعات مکانیکی می باشد.این پمپ یک شفت گردان در مواجهه با فضای متغیر بدنه پمپ همراه با پره هایی که متحرک هستند، توانایی عملیات مکش سیالات را به دست آورده است.عمده خرابی هایی که باعث می شوند تا ما در مسیر تعمیر پمپ هیدرولیک پره ای باشیم، متوجه عدم کارکرد پره ها در بطن پمپ مذکور است.

غالباً نبود سطح جابجایی روان و عاری از فشار پره ها باعث خرابی ها مانند شکستگی پره ها و یا گیر کردن آنها خواهد شد.نکات دیگر در موضوع تعمیر پمپ پره ای متوجه از دست رفتن سطح کیفی در آب بندی پمپ مذکور است.به هر صورت هر پمپی باید بتواند در یک شرایط کاملاً ایزوله از محیط خارج، سیالات هدف را تحت فشار بالا پمپاژ کند.

گاها خرابی در قطعات مانند اورینگ ها و یا کاسه نمد پمپ مانع تامین ایده ‌آل چنین شرایطی است.دقت در باز کردن قطعات پمپ هیدرولیک پره ای همراه با حضور حساسیت کامل در مونتاژ مجدد آن در پایان عملیات تعمیرات شرط جدی در رسیدن به یک پمپ هیدرولیک کارتریجی تعمیر شده و البته با کارکرد کامل است.

در مسیر تعمیرات پمپ پره ای لازم است تا قسمت کارتریج (گردان حاوی قطعات پره ای )را از بطن پمپ مذکور خارج سازیم. پمپ های مذکور از یک کاور ساده به عنوان بدنه خارجی بهره مند می باشند.اصولاً روتور حاوی پره ها به شکل یک جسم استوانه ای صلب و کاملاً مستقل از بدنه در بطن پمپ هیدرولیک کارتریجی قرار دارد.

نکته کلیدی در مسیر تعمیرات پمپ کارتریجی، چک کردن شفت دستگاه پس از خارج سازی روتور حاوی پره ها می باشد.اگر عیب مذکور برای پیگیری تعمیرات در قسمت روتور پره ها باشد، شفت همراه با گیربکس مانده در سمت دیگر پمپ به راحتی قابلیت گردش خواهد داشت.

در صورت آزاد و روان بودن پمپ، ماجرای تعمیرات در چک کردن کامل روتور حاوی پره ها خلاصه شده است.در تمام مراحل دمونتاژ و مونتاژ نهایی پس از تکمیل عملیات عیب یابی و تعمیرات لازم است تا دستگاه را براساس یک نقطه مرجع تنظیم کرده باشیم.

با مشخص کردن این نقطه مرجع می توانیم قطعات پمپ هیدرولیک کارتریجی را باز کرده و پس از تعمیرات به گونه‌ ای سر هم کنیم که دوباره بتوانیم قسمت های علامت گذاری شده به عنوان نقاط مرجع را کنار هم قرار دهیم.در نهایت کار، وقتی مسیر تعمیر پمپ هیدرولیک کارتریجی با موفقیت به اتمام رسیده است که ما شاهد یک شفت کاملا روان در سمت خروجی پمپ مذکور باشیم.

قیمت پمپ هیدرولیک پره ای 

پمپ هیدرولیک پره ای در یک رویکرد کلی در دسته پمپ های گران قیمت بازار قرار ندارد. اصولا تمامی این پمپ ها محصول انواع برند هایی که اشاره کردیم، همراه با رنج قیمتی متوسطی عرضه می شود. لکن قیمت در پمپ هیدرولیک کارتریجی وابسته به نکات کلیدی متعددی است.

مقدار ظرفیت پمپ هیدرولیک پره ای در پمپاژ سیالات، اولین فاکتور تاثیرگذار در قیمت نهایی این محصول است.هر چه ظرفیت بالاتر باشد، لاجرم نیاز به حجم بیشتر از متریال در ساخت و در نهایت بالا رفتن قیمت پمپ هیدرولیک پره ای هستیم.

متریال به کار رفته در ساخت بدنه، پیستون پره ها و خود پره ها بیشترین تاثیر در قیمت پمپ هیدرولیک پره ای دارند.غالباً برای ساختن این قطعات از متریال های بسیار مقاوم مانند استیل ضد زنگ با ضربه پذیری بالا استفاده می شود.هر چه متریال در ساخت پره ها و دیگر اقلام حساس پمپ هیدرولیک پره ای بالاتر باشد، باید انتظار حضور قیمت بالاتری نیز داشته باشیم.پمپ هیدرولیک پره ای در دسته پمپ های کلیدی در صنعت امروز است. پمپی که می تواند قدرت پمپاژ بالایی را در فشاری یکنواخت با سطح دبی بالایی تامین نماید.

این پمپ به راحتی می تواند در جابجایی انواع سیالات با ویسکوزیته متنوع کارایی داشته باشد.ساختار تقریبا ساده همراه با ضریب کارایی بالا همراه با راندمان مطلوب از ویژگی هایی است که این پمپ را برای حضور در بطن انواع سیستم های اتوماتیک تا جابجایی سیالات مناسب کرده است

پمپ های پره ای یا تیغه ای که با عنوان پمپ هیدورلیکی کارتریجی در بازار و صنعت ایران شناخته می شوند از اجزایی مانند: تیغه ها، محفظه، روتور و شفت تشکیل شده است.

پمپ های کارتریجی از نظر دبی خروجی هم می تواند دبی ثابت و هم دبی متغیر باشد.

پمپ های کارتریجی چه ویژگی هایی دارند؟

  1. دارای یک روتور شکاف دار هستند که پره های پمپ در آنها جای گرفته است.
  2. پره ها قادر به لغزش به طرف داخل و یا خارج هستند.
  3. این مجموعه به صورت نیروی گریز از مرکز کار می کند.
  4. صدای تولیدی بسیار کمتر از پمپ های دنده ای
  5. قابلیت تعویض کارتریج پمپ
  6. قیمت مناسب
  7. طراحی کامپکت و جمع و جور بدنه پمپ

در چه شرایطی استفاده از پمپ کارتریجی توصیه نمی شود؟

  1. زمانی که فشار کاری مدار بالا باشد
  2. ویسکوزیته سیال بالا باشد
  3. سیال خاصیت سایندگی داشته باشد

یک پمپ کارتریجی چگونه کار می کند؟

مکانیزم عملکرد یک پمپ کارتریجی بسیار ساده می باشد. همان طور که در شکل بالا مشاهده می گردد، بر اساس دوران شفت پمپ که به الکتروموتور کوپل شده است نیروی گریز از مرکز تولید می شود. بر اثر این نیرو تیغه های پمپ (Vane) که در داخل شیار قرار گرفته اند به سمت خارج و محفظه کارتریج حرکت کرده و در تماس با سطح رینگ نگاه می دارد.

در ابتدای حرکت و در جایی که فضای بین روتور و رینگ بادامکی افزایش یافته، افزایش حجم و کاهش فشار حاصل شده و در نتیجه سیال از مخزن به سمت ورودی پمپ (پورت) مکش حرکت می کند. در ادامه حرکت محور پمپ (نیم دور دوم) تیغه ها به تدریج به دلیل تماس با سطح رینگ بادامکی به داخل شیار بازگشته و به علت کاهش حجم، روغن به سمت مجرای خروجی رانده می شود.

در این رابطه ببینید: محرک پمپ های هیدرولیکی

انواع پمپ هیدرولیک کارتریجی

پمپ های کارتریجی از نظر طراحی هندسی به دو دسته بالانس (متعادل) و نا متعادل تقسیم بندی می شوند.

در توضیح پمپ های پره ای متقارن این مطلب را می توان بیان کرد که به علت شکل بیضوی پوسته سبب می شود که مجاری ورودی و خروجی نظیر به نظیر در مقابل یکدیگر قرار گرفته و تعادل کامل هیدرولیکی حاصل شود. این امر موجب از بین رفتن بار جانبی بر یاتاقان ها شده و پمپ را برای کار در فشارهای بالا مناسب می گرداند. این نوع پمپ ها نمی توانند از نوع دبی متغیر باشند.

پمپ های نامتعادل هم به علت خنثی نشدن فشارهایی که از دو طرف می آید دچار استهلاک و خرابی می شوند.

چه برندهایی از پمپ های کارتریجی در حال حاضر در بازار هیدرولیک ایران پر مصرف هستند؟

از برندهایی که مصرف کنندگان و صنعتگران ایرانی به آن اعتماد کرده اند و استفاده می کنند می توان به پمپ های کارتریجی صنایع هیدرولیک ایران (که به پمپ مشهد مشهور است)، پمپ های تک و دوبل از برند محبوب Vickers، پمپ های Denison-Parker و پمپ های کارتریجی دبی متغیر بوش رکسروت آلمان اشاره کرد.

تعمیر پمپ کارتریجی

در پمپ های هیدرولیکی پره ای (کارتریجی) ،معمولاً کارتریج پمپ هیدرولیک دچار آسیب شده و می توان با تعویض کارتریج پمپ از هزینه کردن برای خرید یک پمپ نو کامل صرفنظر کرد. در ویدیوی زیر نحوه تعویض کارتریج پمپ هیدرولیک نشان داده شده است.

فهرست